Prijavi se

Pratite nas na facebook-u

Posljednje na forumu

  • No posts to display.

Tko je online

We have 8 guests and no members online

Proslavili smo GIS dan 2015.

Dana 18. studenog 2015. na Marulićevom trgu 19/II u prostorijama Geografskog odsjeka PMF-a održana je proslava GIS dana 2015. Događaj je organizirao Institut za GIS u suradnji s Geografskim odsjekom PMF-a u Zagrebu. 
Održano je niz predavanja kroz koja su se sudionici mogli upoznati sa novostima u svijetu GIS tehnologija, čuti iskustva kolega u radu s GIS-om u različitim branšama te vidjeti kako se različitim informacijskim riješenjima može učinkovitije upravljati poslovnim procesima. 
Bila je to prilika i za saznati koje vještine su, osim formalnog obrazovanja, potrebne za uspješno zaposlenje i karijeru u geoinformatičkoj industriji.

Prezentacije su održale slijedeće institucije i privatne tvrtke: GDi Gisdata d.o.o., Prehnit d.o.o., LIST Geoinformatika d.o.o., Institut za GIS, Institut za istraživanje i razvoj održivih ekosustava, OIKON d.o.o. i Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije. Posebna čast bila nam je ugostiti učenice Srednje škole Prelog koje, na inicijativu svoje nastavnice geografije, uspješno koriste GIS tehnologije u nastavi te su samoinicijativno radile više od godine dana na projektu u kojem su pratile promjene u načinu korištenja i pokrovu zemljišta u Međimurju između 2000. i 2014. godine korištenjem LANDSAT satelitskih snimki. 

Nakon predavačkog dijela, GIS asistenti Geografskog odsjeka Luka Valožić i Ivan Šulc održali su dvije radionice za ukupno 40 sudionika. Sudjelovanje na radionicama bilo je potrebno prijaviti zbog ograničenog broja mjesta. Mjesta na radionicama bila su popunjena za samo jedan dan što dovoljno govori o potrebama studenata i ostalih GIS entuzijasta za ovakvom vrstom neformalnog obrazovanja.

Zahvaljujemo na velikoj posjećenosti ovogodišnje proslave GIS dana! 

Fotografije s proslave GIS dana 2015 možete pogledati na našim službenim Facebook stranicama

Prezentacije svih predavača možete pogledati na slijedećim linkovima:

GIS – pametna tehnologija za učinkovito upravljanje
UP4C – Prostorno planiranje za građane
Korištenje mobilnih aplikacija za prikupljanje terenskih podataka
Iskustva iz Europe - Infrastruktura referentnih prostornih podataka i servisa dunavske regije (DRDSI)
Iskustvo rada s GIS-om u Zavodu za prostorno uređenje
GIS kao alat u održivom gospodarenju prirodnim resursima
Moderne GIS tehnologije u akciji
GIS pristup u upravljanju kriznim situacijama
OrtoSky program za obradu GIS podataka
Primjena GIS-a u biologiji
Promjene u načinu korištenja i pokrovu zemljišta u Međimurju između 2000. i 2014. korištenjem LANDSAT satelitskih snimaka